Neulominen onnistui!


Sain kun sainkin neulottua parin sukkia. Jämälangoista syntyivät. Langat ei olisi riittäneet kahteen samanlaiseen. Niipä tein toiseen värit päinvastoin. Käsialasta tuli huomattavasti löysempää kuin aiemmin. Mutta sain sentään aikaiseksi kaksi saman kokoista sukkaa.

Projekti oli aika haastava. Kädet ei käsittele puikkoja ja lankoja kovin näppärästi. muisti ei pelaa niinkään pitkälle, että muistaisin neuloinko edellisen silmukan oikeain vai nurin. Kavennuksia kun tein joka toisella kerroksella, oli mahdoton muistaa oliko tämä nyt se kavennus- vai välikerros. Aina piti joka puikolla varmistaa asia aiempaa kerrosta tarkastamalla.  Ja lapulle kirjasin ensimmäisen sukan kohdalla, montako kerrosta tuli mihinkin kohtaan, miten tein kavennukset jne, jotta saisin tehtyä toisesta samanlaisen. Tein tuollaiset raitamallit, niin oli vähän helpompi pysyä laskuissa esim. kantalappua tehdessä, että montako kerrosta on tehtynä ja montako pitää vielä tehdä. Toista sukkaa aloittaessa unohdin, miten luodaan silmukoita. Olen sentään aika paljon neulonut, joten ei luulisi tällaisen tiedon päästä katoavan. Siinä kuitenkin tuijottelin lankaa ja puikkoja käsissäni, vääntelin niitä, kääntelin ja yritin pähkäillä mitä minun pitäisi niillä tehdä. Melko turhauttava tunne, kun tietää että pitäisi osata, kun on usein ennenkin tehnyt. Ei siinä auttanut muu kuin laittaa telkkarista Youtube päälle ja etsiä video silmukoiden luomisesta. Sen avulla pääsin vauhtiin, ja valmista tuli.

Kolme päivää siihen meni. Ennen tein sukat yhdessä illassa. Nyt kun olen testannut, niin pistin eilen tilaten lankoja lisää. Tämähän on hyvää harjoitusta sorminäppäryydelle ja muistille. Samalla saa mieltä ja kehoa lämmittäviä tuotoksia itselle ja lahjaksi.

Kommentit