SopeutumisvaikeuksiaTekisi jälleen mieli vetää nyrkkeilyhanskat käteen ja mättää huolella iskuja kohti Mäsää...

Miten tämän kanssa oppii Elämään? Tulevatko oireet helpottamaan siten, että pysyisivät poissa pidempiä jaksoja? Siihen kun ei taida olla vastausta olemassa. Vain aika näyttää. Kun on 44 vuotta elänyt terveen elämää, niin kyllä tämä päivittäinen kipujen kanssa kärvistely on ihan hanurista! Nyt juuri tekisi mieli itkeä ja HUUTAA! 

On edelleen hirmu vaikea käsittää ja saada itsensä ymmärtämään, miten vähäinen tekemisen määrä minun on mahdollista suorittaa sen rasittamatta kehoa liikaa. Tänään sain sitten onneksi lopulta aamulla unen, ja nukuinkin jopa 7 tuntia. Sairauslomalla on onneksi mahdollista nukkua omituisiin aikoihin. Herättyäni hoidin puhelun MS-hoitajalle, jonka kanssa sovittiin, että menen huomenna sairaalaan labraan ja polille käymään lääkityksen ohjeistuksen läpi. Sen lisäksi olen vain käynyt kaupassa, tehnyt ihan simppelin ruuan, syönyt, hakenut postin, maksanut kaksi laskua sekä neulonut 20 kerrosta villasukkaa. Näiden päivän "ponnistelujen" ansiosta olen nyt ihan puhki, väsyttää, kivut jaloissa ja käsissä ovat sietämättömät, puutumista on myös aikatavalla varsinkin vasemmalla puolella. Sapettaa, ja tuntee itsensä ihan luuseriksi, koska ennen sitä teki nuo samat asiat ja sen lisäksi 9 - 10 tuntia töitä ja paljon enemmän kotiin ja harrastusiin liittyvää päivän aikana, eikä siitä kipeäksi tullut. Nyt ei vaan pysty. Olen siis ihan vajaa ihminen verrattuna entiseen minään!


Kommentit

  1. Vähän sentään mieli piristyi, kun illalla vielä miehen kanssa saunassa käytiin. Se on meillä tärkeää yhteistä aikaa, joka niin monesti muuten on vähissä. Hän minua muistutteli siitä, että se, mikä on minun käsitykseni simppelin ruuan tekemisestä, ei kuulema yleisen käsityksen mukaan välttämättä ole simppeliä. Leivoin sämpylöitä, tein uunilohta; lohi ruodottomaksi fileeksi, sopivat mausteet ja paistaminen uunissa, valmistin sille maistuvan kastikkeen, ja lisäksi uuniperunoita. Siinä sivussa luonnollisesti tiskasin astiat, siivoilin keittiön tasot, katoin pöydän, vein roskat yms. pientä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti