Fysioterapeutin suositukset

Kotona jumppaamiseen sain ohjeet kirjallisena kuvien kera.

Tänään tehtiin loput fysioterapeutin arviosta. Tasapainoreaktioni horjutukselle oli heikentynyt normaalista, mutta hallitsin kuitenkin itsenäisesti pystyasennon ottamalla 3 pientä askelta taaksepäin. Käden puristusvoima oli molemmin puolin keskimääräistä heikompi, oikean puolen ollessa vielä selkeästi vasenta heikompi. Sormien pinsettiotteen voima oli heikentynyttä, sekin oikeavoittoisesti. Jalkojen lihasvoima oli heikentynyttä. Jalkojen passiivisissa liikkeissä tuntui jäykkyyttä. Kanta-varvas-kävely sujui ilman tukea, tosin huterasti. Suoraviivakävely onnistui metrin matkalla. Pystyin tekemään jopa kymmenen kyykkyä ongelmitta! Kaikenkaikkiaan tänään jalat toimivat siis aiempaa paremmin, eli eilinen "parantuminen" näkyi vielä ainakin tänään hieman entisestä korjaantuneena askelluksena. Yhdessä hämmästeltiin fyssarin kanssa asiaa, ja toivottiin että suunta olisi parempaan päin.

Fyssarin suositukset kuntoutussuunnitelmaan

Hän ehdotti osallistumista MS-taudin ensitieto- ja sopeutumisvalmennuskurssille, tavoitteena saada tietoa sairauteen liittyvissä kysymyksissä ja vertaistukea. Lisäksi hän suositteli osallistumaan sairaalan järjestämään neurologisten potilaiden kuntoutusryhmään yhteensä 15 tuntia, mikä on ryhmämuotoista fysioterapiaa, jossa ohjataan ja tuetaan omatoimista harjoittelua. Vielä minulle ehdotettiin yksilöllistä fysioterapiaa lantionpohjan lihaksiin perehtyneen fysioterapeutin vastaanotolla. Apuvälineiksi fysioterapeutti varasi minulle terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta suihkutuolin, jotten kaatuisi kylppärissä, sekä suositteli minulle hankittavaksi kuntoutuksen apuvälineyksiköstä työtuolia kotiin helpottamaan keittiöhommia jalkojen väsymisen ja tasapainohäiriön takia. Kotona jumppaamista varten sain ohjeet, jotka saan myöhemmin postitse kuvien kanssa kirjallisena, kun en niitä muuten muistaisi kuitenkaan.

Suihkutuolin kanssa on kyllä turvallista peseytyä. Ei tarvitse jännittää kaatumista.







Kommentit

  1. Suihkutuoli onkin hyvä apu. Minulla selkä oireilee melko pahasti. Täytyisi varata aika hierojalle. Sain myös tuollaisen suihkutuolin silloin, kun itseläni meni välilevy. Sen avulla pystyi käymään suihkussa. Nykyään käyn edelleen hierojalle, mutta fysioterapiaan täytyisi myös mennä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti